۱۱/۱۵/۱۳۸۶

با فناوري ليزر، نقره آبي رنگ و پلاتين سياه ساخته شد

يك محقق دانشگاه روچستر با استفاده از ليزر، آلومينيوم طلايي، پلاتين سياه و نقره آبي رنگ توليد كرده است.

به گزارش سايت فيزورگ، اين فناوري در مورد هر فلز ديگري از جمله، تيتانيوم، تنگستن، نقره و طلا كه اين محقق مورد آزمايش قرار داد، پاسخ داده است.

"چونلي گو" سال گذشته از نور شديد ليزر براي تغيير ويژگي‌هاي چندين نوع فلز استفاده كرد تا آنها را كاملا سياه كند. وي شكل كاملتري از همين فرايند را در نشريه "مقالات فيزيك كاربردي" منتشر كرده است.

وي اكنون معتقد است كه تغيير ويژگي‌هاي هر فلز براي تبديل به رنگ ديگر و حتي رنگين كماني از رنگها مانند بالهاي پروانه، امكان پذير است.

گو كه دانشيار اپتيك در موسسه اپتيك دانشگاه روچستر است افزود از آنجا كه اين فرايند ويژگي‌هاي ذاتي سطح خود فلز را تغيير مي‌دهد و فقط يك پوشش بشمار نمي‌آيد، رنگ آن كمرنگ و يا پاك نمي‌شود.

وي گفت احتمالات بي‌انتها هستند: استفاده يك كارخانه دوچرخه‌سازي از يك دستگاه ليزر براي توليد دوچرخه‌هايي با رنگهاي مختلف ، قلم‌زني تصوير تمام رنگي اعضاي يك خانواده روي در يخچال و حلقه ازدواج طلا كه رنگ آن با رنگ چشمان آبي فرد هماهنگ است.

به گفته گو، از زمان كشف فلز سياه، تصميم گرفتيم، فلزات را بگونه‌اي كنترل كنيم كه تنها رنگ خاصي را منعكس و بقيه را جذب كنند و اكنون سرانجام مي‌توانيم فلزي را بسازيم كه تقريبا هر رنگي را مي‌خواهيم بازتاب دهد.

گو و همكارش با استفاده از شليك ليزري كوتاه اما شديد كه سطح فلز را تغيير مي‌دهد، ساختارهايي با مقياس نانو و ميكرو ساختند كه رنگ خاصي را منعكس مي‌كند و به آن ظاهري از يك رنگ خاص و يا تركيبي از رنگها مي‌دهد.

تحقيق در مورد فلز رنگي در پي كشف فلز سياه توسط گو در سال ‪۲۰۰۶‬ انجام شد.

وي توانست نانوساختارهايي را بر روي سطوح فلزي بسازد كه تقريبا تمامي نورها را جذب مي‌كرد و ماده‌اي به سادگي آلومينيوم معمولي را به يكي از تيره‌ترين موادي كه تاكنون ساخته شده است تبديل كرد.

اين فلز سياه كه خاصيت جذب زياد نور را دارد ماده ايده‌آلي براي هرگونه كاربردي است كه در آن جذب نور مد نظر باشد.

كاربرد بالقوه اين فلز از ساخت جمع‌كننده هاي بهتري براي انرژي خورشيدي تا فناوريهاي پيشرفته پنهان‌سازي ، متغيير است.

گو و همكارش همچنين به رنگين كماني از رنگها با ايجاد خطوط ميكرويي پوشيده شده با نانو ساختارها دست يافتند.

اين خطوط كه در رديف‌هاي معمولي كنار هم قرار دارند باعث بازتاب نورهايي با طول موج‌هاي مختلف مي‌شوند كه در مسيرهاي مختلف انتشار مي‌يابند.

نتيجه تكه‌اي فلز است كه مي‌تواند رنگ ارغواني ناب را در يك جهت، خاكستري را در جهت ديگر و يا چندين رنگ را بطور هم زمان ظاهر كند.

اين شيوه جديد بر روي تمامي فلزاتي كه گو مورد آزمايش قرار داد، نتيجه داده است و نتايج آن قدر استوار و نامتناقض بود كه وي معتقد است اين روش را مي‌توان براي تمامي فلزات شناخته شده بكار برد.

گروه تحقيقاتي وي در تلاش است تا بتواند بقيه رنگهاي طيف مانند قرمز و سبز را نيز در فلزات ايجاد كنند.