روش جدیدی وجود دارد که می توان نور های اضافی موجود را از تصویر جدا کرده و با حذف نور های خیره کننده ای که باعث محو شدن جزئیات این کهشکانها شده اند، می توان به نمایی از این کهکشان ها دست یافت .
نیکولاس بوچ ستاره شناس موسسه ماکس پلانگ در مونیخ آلمان می گوید : سختی کار در حقیقت کشف و مشاهده ی رده ی این کهکشان ها بواسطه ی این حقیقت است که درخشندگی کوازارها بسیار زیاد است و غیر قابل قیاس با نور اندک کهکشانهای مزبور .
کمک خیلی بزرگ
کوازارها کوچک هستند ، دور ومانند یک فانوس کیهانی فوق العاده درخشان که نور بسیار زیادی را تولید می کنند و مشخصا نورشان از یک کهکشان بزرگ و یکپارچه به اینجا می رسد . هر چند این اجرام تابندگی زیادی دارند ، ولی در هنگام سیر نور آنها به سمت تلسکوپهای زمینی ، در فضا مقداری ازنورشان توسط اجرام بین راه جذب می شوند و همین کمک بسیار بزرگیست .
برای یافتن محل کهشکان ها ی مذکور بوچ و تیم اش در میان فهرست های بزرگی از اطلاعات کوازارها جستجو کردند و با تعمد برخی از آنها را که در نور شدیدشان غوطور هستند از این فهرست ها استخراج کردند . سپس با بکارگیری تلسکوپ VLT رصدخانه جنوبی اروپایی ، مستقر در کوهها ی شمال کشور شیلی ، تیم ، جستجوی خود را برای یافتن کهشکان های نزدیک یا محصور در پولسهای نور کوازارها آغاز کرد .
ستاره شناسان برای این کا ر از طیف سنج مادون قرمز تلسکوپ وی ال تی (SINFONI ( استفاده کردند و20ناحیه از آسمان را در اطرف کوازارها مورد بررسی قرار دادند ، کهکشانهایی در زمانی که جهان تنها 6 میلیارد سال سن داشت . یعنی چیزی حدود نیمی از عمر عالم تا کنون . در هفتاد درصد مواقع آنها توانستند کهشکانهای پنهان شده در نور شدید کوازارها را پیدا کنند. حتی ستاره شناسان این تیم توانستند 14 عدد از این کهشکان های پنهان شده در نور شدید و باورنکردنی این کوازارها را با تلسکوپ VLT ثبت کنند.
شکارکهکشان ها
بوچ گفت او خیلی شگفت زده بود نه به این خاطر که او و تیمش توانسته اند تعداد زیادی از کهکشانهای پنهان را کشف کنند بلکه به این خاطر که این کهشکان ها ، فقط کهکشان های معمولی نبودند او می افزاید :آنها فعالانه در حال ساخت تعداد بیشماری از ستارگان جوان و پر قدرت و مانند کهشکانی از ستارگان انفجاری هستند.
کلین پروکس از موسسه ستاره شناسی کمبریج می گوید: این طیف از کهکشانها جایی برای تولید 20 ستاره ی معادل خورشید ما در هر سال می باشند .
این تیم عقیده دارند که کاوشهایشان محرکی خواهد بود برای کاوشهایی نو درکشف کهکشان ها در عالم هستی !
منبع : تالار گفتمان هوپا
0 نظر:
ارسال یک نظر